<

Вчені дали прогноз щодо того, скільки людей захворіє на коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:31 | 10.02.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Епідемія нового китайського коронавірусу ще не досягла свого максимуму, вона може досягти піку в другій половині лютого. До такого висновку прийшли вчені з Лондонської школи гігієни і дослідження тропічних хвороб.

Науковці створили математичну модель на основі даних про захворюваність в Ухані і провінції Хубей, повідомляє Bloomberg, на яке посилається РБК.

«Ситуація досить невизначена, а тому точну дату назвати складно. Але виходячи з наявних даних, можна припустити, що на піку в Ухані захворіють близько 5% жителів цього міста, тобто приблизно 500 000 людей», – заявив один з авторів програми Адам Кухарський.

Прогнози вчених значно перевищують офіційні дані китайської комісії з охорони здоровʼя, згідно з якими кількість заражених коронавірусом людей складає станом на 9 лютого понад 37 000 людей. Експерти припускають, що ці цифри сильно занижені. Мануель Баттегай з Університету Базеля впевнений, що з урахуванням випадків, коли хвороба проходить у легкій формі, виявити її вдалося далеко не у всіх.

Згідно з даними ВООЗ, серед пацієнтів, у яких був виявлений новий коронавірус, в критичному стані перебували 4,3%. Смертність же при цьому становила близько 3%. Однак якщо вважати, що значна кількість людей перехворіли в дуже легкій формі, то смертність буде набагато нижчою – 1%.

Бенджамін Коулінг з Університету Гонконгу вважає, що вирішальними стануть найближчі два тижні, оскільки в цей період стане ясно, чи хвороба буде далі поширюватися світом, чи карантинні заходи виявляться ефективними.

За останніми даними, жертвами коронавірусу вже стали 813 людей, таким чином поширення цієї інфекції виявилося сильнішим за епідемію атипової пневмонії SARS, яка у 2002–2003 роках забрала життя 774 людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця