<

Вбивцям семи ланей у Ківерцівському лісництві загрожує 3,4 тисячі гривень штрафу або до трьох років умовно. ФОТО 18+

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:57 | 3.12.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В ніч на 2-ге грудня невідомі особи застрелили сімох самок ланей у вольєрі Воротнівського лісництва, що в Луцькому районі. За ознаками злочину відкрили кримінальне провадження, яке передбачає покарання у вигляді штрафу, громадськими роботами або обмеження волі на строк до трьох років.

Загиблих тварин лісівники виявили 2-го грудня вранці, коли приїхали їх підгодовувати. Поліцейські оглянули місце події, опитали співробітників лісництва. З метою встановлення часу та причин смерті тіла тварин направлять на проведення судово-медичної експертизи, – інформує сектор комунікації поліції Волині.

Виявив тіла ланей 2 грудня близько 11:00 під час обходу вольєра лісівник Воротнівського лісництва ДП “Ківерцівське лісове господарство” Юрій Курчик, – зазначає Волиньпост.

“Побачив одне тіло лані при вході у вольєр. Потім обійшов весь периметр і побачив ще 6 тіл. У суботу сюди завозили корм і всі тварини були цілі. Учора вдень теж”, – сказав він. На місце події викликали поліцію та ветеринарів.

Юрій Курчик
Юрій Курчик

Головний лісничий ДП “ЛМГ “Звірівське” Вадим Читкайло повідомив, що загалом вольєр, де проживали тварини, має площу 9,2 гектара. Його створили у 2018 році з метою розведення, зокрема, ланей.

Вадим Читкайло
Вадим Читкайло

“Тварин закуповують на території інших лісових господарств, запускають сюди, утримують приплід, молодняк відловлюють та випускають у дику природу”, – зауважив Вадим Читкайло.

Жорстоко убитим ланям було до 3 років. Найближчим часом лісівники планували випускати цих звірів на волю.

“Раніше таких випадків не було. У нас навіть немає припущень, хто міг таке зробити. Це вчинили не з ціллю здобути м’ясо, адже навіть не виявили слідів, які б вказували на те, що тварин намагалися забрати”, – відзначив лісівник.

Загалом на території вольєру мешкало 7 ланей та 15 оленів. Останніх стрільці не чіпали.

“Лані були більш ручними, підходили до огорожі, а олені полохливі. Можливо, через це вбили тільки самок, а, можливо, це зробили навмисно”, – констатував Вадим Читкайло.

Відомості про цю подію поліція зареєструвала, встановлюються обставини загибелі тварин.

Попередньо слідчі кваліфікують цю подію за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне полювання. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1,7 тис. грн. до 3,4 тис. грн. або громадських робіт на строк від 160 до 200 годин, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер