<

Вбивство Шеремета: медсестру Дугарь залишили під домашнім арештом в ексдепутатки у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:44 | 8.01.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Апеляційний суд Києва дозволив медсестрі Яні Дугарь, підозрюваній у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, перебувати під домашнім арештом в Києві, а не в Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Українська правда.

Таким чином, суд частково задовольнив апеляцію захисту, який просив скасувати запобіжний захід. Крім того, кілька депутатів, ветеранів і волонтерів хотіли взяти Дугарь на поруки.

Раніше дівчина перебувала під домашнім арештом у місті Новомосковськ. Тепер суд визначив їй столичну адресу – квартиру ексдепутатки Оксани Корчинської.

Дугарь заявила, що слідство жодним чином не довело її перебування в Києві в липні 2016 року, коли готувалось вбивство.

Вона стверджує, що знаходилась у закритому військову госпіталі і без дозволу керівництва не могла відлучатися. Захист просив допитати свідків – побратимів Дугарь, які мали підтвердити її алібі.

Однак суд у допиті відмовив.

Також адвокати повторили свою думку про те, що експертиза, яка нібито підтвердила причетність Дугарь, сфальшована.

Водночас, прокурор сказав, що у 2019 році Дугарь відлучалась з військової частини без дозволу керівництва. І слідство не виключає, що вона могла робити це і в 2016 році.

Крім того, 8-го січня суд мав розглянути апеляцію на арешт ще одного підозрюваного – музиканта Андрія Антоненка. Однак його не доставили до суду, і засідання перенесли на 10-те січня.

Антоненка підключили до суду шляхом відеотрансляції. Але він і його захист попросили відкласти розгляд.

До слова, theБабель, повідомляє, що чоловік з камер відеоспостереження, який брав участь у закладенні вибухівки під машину журналіста Павла Шеремета, нижчий за підозрюваного в організації цього злочину Андрія Антоненка.

Про це свідчать дані експертизи.

Зазначається, що відповідну експертизу провели кілька років тому – 25 серпня 2016 року. Експерт аналізував відеозаписи з камер спостереження, розташованих у кварталах навколо місця вибуху і місця проживання Шеремета. На записах чоловік і жінка з пакетом у ніч з 19 на 20 липня 2016 року йшли до машини Шеремета, жінка підходила до машини та, на думку слідства, чіпляла вибуховий пристрій, потім вони вдвох залишили місце події.

Згідно з результатами експертизи, зріст чоловіка на відео 170 см. Можливе відхилення, яке заклав експерт, +\- 3%. Ця похибка повʼязана з нечітким зображення, постійним рухом підозрюваного, кепкою на голові, а також тим, що експерту невідома висота підошви та підборів на взутті. Отже, за висновками експерта, зріст людини на відео може коливатися від 164,9 см до 175,1 см. Водночас адвокати Антоненка, посилаючись на документ, який вони мають у своєму розпорядженні, повідомили, що його зріст 180 см.

Зріст жінки, яка закладала вибухівку і яку слідство ототожнює з лікаркою Юлією Кузьменко, згідно з експертизою, 165 см. Якщо врахувати ту саму похибку в 3%, її зріст коливається від 160,05 см до 169,95 см. Точний зріст Кузьменко на момент публікації уточнити не вдалося.

Як повідомлялось раніше, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20-го липня 2016-го року внаслідок вибуху автомобіля.

12-го грудня 2019-го року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п’ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13-го грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко – у вигляді тримання під вартою до 8-го лютого 2020-го року.

Вночі 14-го грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка.

14-го грудня БУГ писав, що у мережі обурюються через рішення суду по фігурантах справи Шеремета.

18-го грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

20-го грудня стало відомо, що вилучена у підозрюваного Антоненка міна на експертизі.

21-го грудня у суді сталася штовханина між силовиками і людьми, що зібралися на підтримку Кузьменко. У залі суду пошкоджені меблі. Щонайменше одна людина постраждала.

22-го грудня, ввечері, у Києві протестують проти фальсифікацій у справі Шеремета під гаслом “Аваков заєднав”.

23-го грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24-го грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.

27-го грудня апеляцію Антоненка перенесли через підозру упередженості суддів.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер