<

Важкопораненому бійцю 14-ї бригади потрібна допомога

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 21.01.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Катеринюк Сергій Вікторович , 29 років, солдат-стрілець 2 батальону 14 ОМБР знаходиться на лікуванні в київському шпиталі.

Сергій пішов на службу до ЗСУ з села Березолуки, Рожищанського району Волинської області. Зараз після важкого поранення 18.12.2016 знаходиться на лікуванні у Київському шпиталі, – про це у Фейсбуці написала Наталія Попова.

“Те, що Сергій сьогодні зараз разом з нами – справжнє диво… 18 грудня ввечері на бойовій позиції під Старим Айдаром на Луганщині Катеринюк отримав від ворога 4 кулі… Хоча він був у бронніку, 2 кулі пройшли на виліт в обоїх руках, одна прошила внутрішні органи та застрягла в хребті , а друга застрягла в грудях…

Хлопець смутно пам’ятає як стікаючого кров»ю з поля бою, з під обстрілу його витягали командир Василь Лемець та побратим з позивним «Людоїд»…

Перша операція – одразу, в польовому шпиталі. Пощастило неймовірно- оперував більше 10 годин в польвих умовах сам Хоменко Ігор Петрович – головний хірург Міністерства оборони. Якби не він та команда військових медиків в польовому шпиталі – нашого Сергія б вже не було б серед нас. Було видалено селезінку і нирку… Прийшов до тями боєць вже в літаку на Київ 19 грудня … В Київському шпиталі Серuію другу кулю з хребта змогли витягти лише 29 грудня… В те, що він буде ходити майже ніхто не вірив. А наш Сергій встав на ноги і пішов через 2 тижні!!! За це боєць неймовірно вдячний своїм військовим лікарям Борису Віталійовичу Андронатію, Артуру Васильвичу Сотникову та Георгію Георгійовичу Макарову з відділення невідкладної хірургії Київського шпиталю. Це справжні профі, які роблять неймовірні речі задля здоров»я наших захисників. Честь їм і земний уклін!

Допомагають Сергію і київські волонтери з Волонтерская Сотня Госпиталь: посиленим харчуванням, одягом, бандажами та калоприймачами… Хоча Сергій оточений професіоналами та чудовими людьми, прогнози сьогодні не втішні… Довге лікування, ще операціі.. Скоріш за все I перша група інвалідності… За місяць після поранення він схуд майже на 20 кг. Але оптимізму йому не занімати : «Головне, що я живий!! І то вже диво)»..

Вдома солдата чекає велика і дружна сім»я – дружина Катерина та 3 дітей . Старша Христина 8 років, Вікторія 3 роки і меньший Віктор 2015 року – в березні буде 2 роки. Іх він не бачив вже понад 3 місяці… Боєць мріє одужати та побудувати власний будинок для своєї сім»ї, мріє виховувати малечу в мирі та щасті. В Сергія є великий життєвий приклад – його батько Катеринюк Віктор Васильович, який разом з дружиною виховав і поставив на ноги 8 своїх і прийомних дітей!!! Віктор Васильович теж УБД – воював в зоні АТО у складі 72 бригади. Сергій не втримався вдома, коли в країні війна… підписав контракт і складі 14 ОМБР вирушив на Схід захищати свою Україну і своїх дітей. І навіть після важкого поранення Сергій повен віри і надії : «Я ні про що не шкодую,- каже Катеринюк, – життя продовжується. Ми переможемо! Будемо жити!!»

Щиро надіюся, що Господь, після таких випробувань подарує нашому Герою життя сповнене сімейного щастя і здоров»я, благополуччя та злагоди.

P.S. 26 січня в Сергія юбілей!! виповнюється 30 років! Давайте зробимо йому цей день максимально щасливим і святковим у шпиталі!! Приєднуйтеся!)

Прошу всіх друзів, хто хоче допомогти важкопораненому волинянину Сергію Катеринюку перераховути кошти на його картку у Приваті 5168 7573 1558 5465″, – пише волонтерка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер