<

Василь Грицак – непомітний та ефективний

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 25.06.2015 / Новини /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Грицак Василь Сергійович все життя працював у СБУ і не має жодного відношення до МВС та ЄДАПС, де працював його однофамілець Грицак Василь Миколайович – пише у блозі на Українській Правді Віктор Уколов

Нагадаємо, що 18 червня, Президент України Петро Порошенко призначив тимчасово виконуючим обов’язки голови Служби безпеки України. Ним став перший заступник голови СБУ Василь Грицак.

Вперше за останні роки СБУ очолює професіонал Служби Безпеки, а не людина зі сторони.

Неймовірно, але Василь Грицак пройшов шлях від прапорщика-водія в 1990 році до першого заступника голови СБУ. Наскільки я знаю – це виключний випадок такої кар’єри.

Він не бізнесмен, не політик і не робив кар’єри у КГБ, що імпонує.

Василь Грицак до сьогодні бере участь не лише в організації, але й у проведенні спецоперацій, зокрема в зоні АТО, що свідчить про особисту хоробрість та бойову підготовку.

Він не публічний і ефективний, як справжній працівник СБУ.

Факти з його біографії можуть свідчити самі за себе:

1. Найвідомішою справою в кар’єрі Грицака стало затримання генерала МВС Олексія Пукача пізніше засудженого до довічного ув’язнення за безпосереднє виконавство вбивства Георгія Гонгадзе.

2. Саме Василь Грицак керував операцією зі знешкодження групи 27 диверсантів в Одесі 8 квітня. Група, яку затримали тоді, готувала проголошення Одеської народної республіки, вбивство цілого ряду посадових осіб та підрив мостів. Одеса зобов’язана своїм спокійним життям серед інших особисто Василю Грицаку.

Біографія:

Василь Сергійович Грицак народився в селі Буща на Рівненщині 1967 року. Закінчив історичний факультет Луцького держпедуніверситету. Службу в СБУ Грицак почав у 1990 році зі звання прапорщика та посади водія на Рівненщині, але уже в 30 років дослужився до генерала. В СБУ працював в департаменті захисту державності. З 2005 по 2006 рік був начальником Київського обласного управління СБУ, з 2006 – начальник Київського міського управління СБУ. З 2008 по 2009 – начальник Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області. В 2009 році – заступник Голови СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. З листопада 2009 по березень 2010 – перший заступник Голови СБУ – начальник Головного управління “К” по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

З приходом до влади Януковича – відставка.

Кар’єра Грицака як відверто “помаранчевого”, призупинилася В СБУ він повернувся лише 7 липня 2014 року, посівши ту ж посаду, з якої і пішов 2010-го.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер