<

Вартість українського вугілля штучно занижується, – Олександр Пасхавер

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:49 | 6.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Вартість вугілля не покриває навіть його собівартості, заявив Олександр Пасхавер.

Міненерго продовжує політику штучної підтримки неринкових механізмів дотування видобутку вугілля. Про це заявив глава Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, – пише Корреспондент

“Вартість українського вугілля, яке видобувають державні шахти, штучно занижується. Встановлена ​​ціна продажу вугілля не покриває навіть його собівартості”, – говорить Пасхавер.

Раніше на держпідприємстві Волиньвугілля повідомляли, що за 8 місяців поточного року фактична ціна реалізації однієї тонни вугілля без ПДВ склала 941,35 гривню. При цьому собівартість тонни товарної вугільної продукції становить 2188,78 гривень і покриває витрати за собівартістю лише на 43%. У ДП Львіввугілля також підтвердили, що ціна реалізації вугілля не покриває собівартість.

Наголошується, що чистий збиток від реалізації товарної продукції Волиньвугілля склав 121,6 мільйон гривень. У червні з шахтарями розрахувалися на 55%.Заборгованість по заробітній платі за серпень 2015 становить 100%.

“Вся проблема в тому, що різниця між ціною реалізації вугілля і собівартістю, як і раніше, компенсується за рахунок держдотацій з бюджету України. Це призводить до затримок і невиплат зарплат шахтарів, а також стимулює зростання боргів в енергетиці. Замість реформ ми отримуємо той же популізм, що багато років поспіль має місце в галузі “, – сказав Пасхавер.




коментарів: 2
  1. А на інших світових ринках енергетичного вугілля хто ціни штучно занижуе? Зараз ціна тони концентрату 30 доларів США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер