<

Варшава закликає Київ покаятися у Волинській різанині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:21 | 2.08.2016 / Новини /
Перегляди
137
/ 1 коментар

У Варшаві заявили, що відносини з Києвом не покращаться без правди про Волинську трагедію.

Відносини Варшави і Києва не покращаться без визнання правди про Волинську різанину, вважає держсекретар Польщі, повпред прем’єр-міністра у справах міжнародного діалогу Анна Марія Андерс, – пише Корреспондент.

“Без правди ми не можемо йти вперед. Ми не можемо перепросити за те, що говоримо правду. Відносини з Україною ускладнює війна, що триває в цій країні, це дуже складний момент для цієї країни, але речі треба називати своїми іменами”, – цитує Андерс телеканал Polsat.

Вона зазначила, що сучасне українське суспільство, особливо молодь, досі не знає, на чому ґрунтувалася трагедія польських жителів Волині і Південно-Східної Галичини, які масово гинули від рук не тільки ОУН-УПА, а й “своїх українських сусідів”.

“Я вважаю, що добре, що ми нарешті сказали, що це був геноцид”, – сказала Андерс.

Повпред польського прем’єра водночас наголосила, що діалог з українцями повинен проводитися на всіх рівнях: не тільки урядів і міністрів, але і між громадянами обох країн.

“Тільки так можна на постійній основі поліпшити відносини між країнами. Я сама перебуваю в дуже хороших відносинах з послом України в Польщі, необхідні конкретні розмови про наше спільне майбутнє”, – заявила вона.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа