<

Вакцина від грипу є у наявності, однак застосовувати її вже пізно, – лікарі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:57 | 27.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині вакцина від грипу є у наявності, однак застосовувати її вже пізно.

Про це під час прес-конференції 27 січня повідомив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, – пише інформаційне агентство Волинські Новини.

З його слів, за станом на сьогодні, щодня на Волині із діагнозом ГРВІ близько 10-12 осіб госпіталізують до лікувальних закладів.

«Волинь – серед переліку тих регіонів, де існує епідемія. І, враховуючи негативні погодні умови, а конкретніше відсутність морозу, кількість хворих щодня збільшується», – зазначив головний медик області.

З його слів, спеціальна противірусна вакцина у наявності є, однак її доцільно застосовувати задовго до початку епідемії. А зараз уже пізно.

До слова, як пояснив Ігор Ващенюк, найближчим часом волинські медики очікують на гуманітарну допомогу противірусних препаратів з Литви: «Це так звані блокатори, але їх використання є більш доцільним в умовах стаціонарного лікування, бо мають багато протидій», – зауважив він.

Раніше повідомлялося, що за період епідсезону у 2015-2016 роках на Волині з підозрою на грип померло 3 особи. Зокрема, летальні випадки трапились у Луцьку, а також у Горохівському та Луцькому районах. Серед померлих пацієнтів дітей немає. Вірусологічно-пандемічний вірус A/H1N1 волинські медики підтвердили у двох осіб.

Також на сайті йшлося про те, що за третій тиждень 2016 року рівень захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення області значно підвищився. Так, зі слів волинських медиків, за станом на сьогодні, епідемічний поріг перевищено на 97,3%.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок