<

В зону АТО вирушили чотири екіпажі волонтерського підрозділу «БУГ»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:57 | 11.08.2015 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Чотири екіпажі волонтерського підрозділу «БУГ» із різноманітною допомогою вирушили в зону АТО. Один із бусів відправлявся від Управління МВС у Волинській області в понеділок, 10-го серпня.

Ця група із чотирьох волонтерів везла допомогу для міліцейських підрозділів Волині. Як повідомив заступник начальника УМВС у Волинській області Анатолій Шумик, нині у зоні АТО перебувають бійці роти особливого призначення «Світязь», спецпідрозділу «Сокіл», Управління ДАІ у Волинській області і зведений загід обласної міліції, – пише Громадське.Волинь.

Серед найбільших потреб, за словами правоохоронця, є форма, яка дуже швидко зношується, їжа тощо. Практично зникла потреба у амуніції та зброї.

Волонтер підрозділу «БУГ» Святослав Савич повідомив, що його екіпаж намагатиметься відвідати усі точки дислокації волинських правоохоронців в зоні бойових дій. Їм волонтери везуть нижню білизну, одяг, їжу, особисті передачі, запчастини для авто. Особливу увагу Савич як капелан протестанської церкви звертає на духовну допомогу бійцям. Каже, що окрім доброї їжі, необхідно допомогти хлопцям і добрим словом. Так, уже впродовж більш, ніж року, волонтерських поїздок було поширено, приблизно, 12 тисяч молитовників.

Самі ж волонтери стараються розмовляти з усіма учасниками АТО, інколи залишаються та допомагають бійцям у нелегких умовах.

Загалом же, БУГ-івці прогнозують розвезти допомогу за один тиждень. Зібрати усі необхідні речі «БУГу» вдалося завдяки волинським підприємцям, родичам бійців, громадським організаціям та релігійним громадам. Важливо також – отримали допомогу й на пальне, адже одна поїздка туди й назад обходиться волонтерам у більше, ніж сім тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер