<

В ЄС хочуть запровадити сертифікати вакцинації від коронавірусу. Запевняють, що жодних переваг вони не даватимуть

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:31 | 15.02.2021 / Новини / /
Перегляди
71
/ Коментарі відсутні

В Європейському Союзі планують створити сертифікати вакцинації проти коронавірусу, але їхня мета — виключно медична, додаткових прав вони власникам не надаватимуть.

Про це заявила єврокомісар питань охорони здоров’я та безпеки продуктів харчування Стелла Киріакідес в інтерв’ю Augsburger Allgemeine.

За її словами, цей документ міститиме всі дані про вакцинацію власника від коронавірусу і дозволить проводити спостереження за ним незалежно від того, де він перебуватиме.

«Також він дасть нам уявлення про розвиток вірусу та про можливі побічні ефекти», — додала Киріакідес. Водночас якихось привілеїв, наприклад, щодо свободи подорожей, такий сертифікат власнику не надаватиме.

Єврокомісар додала, що такий документ треба було б створити у всьому світі, і щодо цього йдуть переговори у Всесвітній організації охорони здоров’я. 

Ідею запровадження так званих паспортів вакцинації розглядає низка країн. Вони мають свідчити про те, що людина отримала щеплення від коронавірусу. Десь власників таких паспортів пропонують частково звільняти від дотримання коронавірусних обмежень: так, деякі авіакомпанії вже розмірковують над тим, щоби пускати на свої рейси лише вакцинованих людей.

В Україні щодо цього нічого не зрозуміло. У січні міністр охорони здоров’я Максим Степанов казав, що українці отримуватимуть паспорти вакцинації, як і в ЄС. А на початку лютого головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що таких документів українцям не видаватимуть, а будуть лише міжнародні свідоцтва про вакцинацію.

Якби ж в Україні ввели такі паспорти, то станом на 14 лютого їх могли б отримати рівно нуль жителів України, бо вакцинація поки не розпочалась.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер