<

В Японії у віці 119 років померла найстаріша людина у світі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:18 | 26.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
171
/ Коментарі відсутні

Японка Кане Танака, яку в 2019-му визнали найстарішою живою людиною у світі, померла у віці 119 років.

Вона пішла з життя у лікарні міста Фукуока 19-го квітня,  повідомляє Укрінформ.

Навіть в останні дні життя жінці подобалося грати в настільні ігри й розв’язувати математичні задачі. Вона також любила солодощі, зокрема газовані напої та шоколад, йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Кане Танака – японська супердовгожителька, яка увійшла до Книги рекордів Гіннеса як найстаріша жива людина у світі. Вона народилася 2-го січня 1903 року і стала рекордсменом у віці 116 років і 28 днів.

У 1922 році вона вийшла заміж за Хідео Танака – цьогоріч виповнилося рівно століття з її весілля. У подружжя народилося четверо дітей, а п’яту дитину вони всиновили.

Протягом життя жінка мала різний бізнес, зокрема магазин локшини та магазин рисових тістечок. Останні роки Кане Танака жила у будинку для літніх людей і донедавна була відносно здоровою.

Як пише Українська правда, жінка навіть планувала взяти участь в естафеті олімпійського вогню у Токіо на візку, але її стримувала пандемія COVID-19.

Кане Танака майже побила попередній рекорд найстарішої людини у світі – французької довгожительки Жанни Кальман, яка дожила до 122 років та 164 днів.

«Я змогла дійти так далеко завдяки підтримці багатьох людей. Сподіваюся, ви і надалі будете веселими, життєрадісними та енергійними», – так жінку раніше цитувала її сім’я у твітері.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа