<

В Японії продаватимуть поштові марки з українськими краєвидами: серед них – тунель кохання на Рівненщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:28 | 9.11.2020 / Новини / , , /
Перегляди
75
/ Коментарі відсутні

У японській столиці Токіо з понеділка 9 листопада розпочинають продаж оригінальних марок “Україна – місто Хіно” у рамках японської урядової програми. На марках зображені тунель кохання на Рівненщині, пам’ятник Богдану Хмельницькому в Києві і прапор України.

Про це повідомляє Суспільне.

“9-го листопада пошта міста Токіо розпочинає продаж оригінальних марок Україна – місто Хіно, присвячених співпраці нашої держави із зазначеним містом у рамках японської урядової програми “Host Town” напередодні Олімпійських ігор”, – йдеться у повідомленні”, – повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.

За його словами, проєкт здійснено завдяки співпраці посольства України в Японії з адміністрацією міста Хіно та поштою Японії.

Українські поштові марки високо цінуються за кордоном. Так, у 2019-му році вони перемогли в конкурсі “Краща марка Європи – вибір колекціонера 2019”. Призи отримала художниця Наталія Кохаль “Лелека білий” і “Соловейко східний”.

Нагадаємо, українську поштову марку із зображенням закарпатського листоноші номінували на найкращу в Європі.

На марці зображений закарпатський листоноша Федір Фекета (1789 – 1838), який протягом 30 років пішки доставляв кореспонденцію в будь-яку пору року за будь-якої погоди. Кілька разів у тиждень він долав гірський шлях понад 25 кілометрів до Ужгорода і назад. Чоловік — уродженець Тур’ї Ремети, що в Перечинському районі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа