<

В усьому світі від коронавірусу вилікувались 30 тисяч людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 26.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Від ускладнень, спричинених китайським коронавірусом COVID-19, у всьому світі померли 2760 людей. Завершили лікування та були виписані із лікарень 30 тисяч осіб.

Про це повідомляє УП, посилаючись на карту поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

У всьому світі число хворих становить 80 994. Напередодні їх кількість складала 80 146.

За добу кількість інфікованих в Італії збільшилась на 93 особи, троє із яких померли. Ще вчора підхопили вірус 229 осіб, сьогодні їх число становить 322 людини. Окрім того, у одного італійця після повернення з Румунії виявили хворобу. Румунія після цього почала перевірку всіх можливих контактів громадянина. Наразі Італія третя країна в світі за кількість інфікованих, попереду лише Китай та Південна Корея. 

У Китаї за цей же час зафіксували 507 нових хворих та 70 смертей. Видужали 2659 осіб. 

Південна Корея за добу нарахувала 144 випадки зараження. Двоє корейців померли, четверо вилікувались. Повідомляється, що влада Південної Кореї за вказаний час протестувала близько 3 тисяч осіб на наявність вірусу. 

Офіційний Іран заявляє про 34 нових випадки зараження та 4 летальних випадки. Також двох хворих виявили в Австрії, одного в Німеччині. 

Під час брифінгу центру контролю захворювань США (US CDC) було повідомлено, що питання про можливість спалаху китайського вірусу вже не стоїть, натомість на порядку денному питання, коли саме в Сполучених Штатах це трапиться. У Сан-Франциско вже оголосили надзвичайний стан, хоча випадків зараження не зафіксовано. 

25-го лютого у США було зафіксовано 53 випадки зараження коронавірусом.

Крім того, у Швейцарії підтвердили перший ваподок захворювання на коронавірус. Там повідомили, що чоловік у віці близько 70 років заразився неподалік від Мілана під час заходу 15 лютого. Перші симптоми з’явилися у нього через два дні.

З тих пір пенсіонер перебував зі своєю сім’єю. Зараз він знаходиться в ізоляції в клініці в Лугано, кантон Тічино, і, за інформацією лікарів, почувається добре. Ті, хто був у контакті з ним, будуть перевірені і поміщені в карантин для контролю їх стану протягом наступних 14 днів.

Також про перший випадок коронавірусу заявили в Алжирі. Коронавірус виявили в італійця, який приїхав до Алжиру 17 лютого. Хворого помістили на карантин.

Крім того, перші випадки коронавірусу виявили у себе Австрія і Хорватія.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року у китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з’ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

30-го січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайну ситуацію у зв’язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер