<

В Уряді заявили, що Світязь має бути курортом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:30 | 18.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук в інтерв’ю ТСН.ua розповів, які регіони в Україні потрібно розвивати в першу чергу, з якими країнами йде співпраця у туристичній сфері, а з якими планується прийняти безвіз.

Україна має великий потенціал, і володіє практично всіма курортними ресурсами: природними термальними водами, гідроресурсами, лікувальними грязями, хвойними змішаними лісами і морським узбережжям, – інформує Район.Шацьк 

При цьому розвиток в’їзного та внутрішнього туризму здатен внести значний вклад в соціально-економічний розвиток країни. Він підштовхує до розвитку і інші галузі економіки, і, в першу чергу, однією з найбільш високодохідних – сфери послуг. Завдяки географічному положенню і наявних природних багатств є всі можливості для екологічного, спортивного, паломницького, етнографічного, сільського, гастрономічного та багатьох інших видів туризму.

“У нас фактично свій ресурс і ми промотуємо кожен регіон на виставках. Також ми максимально підсилюємо обласні адміністрації у сфері туризму, тобто коли раз на місяць робимо раду міст та регіонів, то це не просто зібралися і показали, як у нас все добре і класно, а ми намагаємося ще долучити представників бізнесу та вирішити питання інфраструктури. Що стосується регіонів, ми коли зустрічаємося, обираємо різні міста. Коли я долучився, це був Львів, Одеса, Тернопіль і зараз Волинь (Шацькі озера). Ми коли зустрічаємося зразу визначаємо проблеми: що там з дорогами або треба готелі. Щоб люди їздили, ми робимо різні програми.

У нас буде зустріч щодо Волинської області, і як я сказав, Шацькі озера ми плануємо включити на рівні курортів. Але знову ж таки, ініціатива має йти знизу. Медичний туризм – це реальний заробіток для держави та місцевого бізнесу.” – зазначив високопосадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця