<

В УПЦ МП заявили, що не визнають помісну Українську православну церкву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:43 | 13.09.2018 / Новини / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич) заявив, що його церква не визнає новостворену Українську православну церкву після дарування їй томосу від Вселенського патріарха.

Про це  митрополит заявив  в інтерв’ю грецькому агентству церковних новин Ромфея.

“Наша Церква не визнає ці дії і не буде співслужити з новою “церквою”…більшість наших вірних та парафій залишаться у лоні канонічної Церкви, не зрадять своїх пастирів, яких люблять і за якими йдуть. Деякі підуть, але не багато, підуть головним чином проблемні”, – цитує фрагмент інтерв’ю Паканича інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

На його думку, політики хочуть перейменувати УПЦ МП в Російську церкву в Україні і “хочуть зробити нас чужими”.

7 вересня Вселенський Патріарх Варфоломій І призначив у Київ двох екзархів в рамках підготовки до надання автокефалії Українській Церкві. Особистими представниками Патріарха призначені Архієпископ Даниїл Памфілійський з США і Єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади.

Єпископ Константинопольської православної церкви, митрополит Галльський Еммануїл заявив, що призначені до Києва екзархи допоможуть прокласти шлях до автокефалії.

За словами Еммануїла, Константинопольский Патріархат, як материнська церква,  після глибокого аналізу питання вирішив надати автокефалію Українській православній церкві, і додав, що митрополит Київський канонічно підпорядковувався Вселенському Патріарху.

РПЦ висловила різкий протест в зв’язку з призначенням константинопольських екзархів, назвавши це “вторгненням на свою канонічну територію” і пригрозила розривом євхаристичного спілкування.




один коментар
  1. Кремлівська сатанинська секта повинна забратись з Украіни і встановлювати своі закони в свиноросіі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця