<

В УПЦ (МП) просять президента США Трампа захистити їхній храм у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:34 | 4.02.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У церкві побоюються «захоплення націоналістами» каплиці біля фундаменту Десятинної церкви.

Намісник так званого «Десятинного монастиря» УПЦ (МП), архімандрит Гедеон написав листа президенту США Дональду Трампу з проханням захистити храм. Про це повідомив центр інформації УПЦ (МП), – пише ZAXID.NET.

«Ми зверталися до Служби Безпеки України, до мера Києва і президента України. Написали в усі існуючі органи влади, разом із міжнародними інстанціями. Звернулися до Організації Об’єднаних Націй. Звернулися до послів багатьох держав. Також ми звернулися до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа», – сказав Гедеон.

«Намісник Десятинного монастиря УПЦ архімандрит Гедеон (Харон) довгий час служив у США. Серед братії та прихожан Десятинного монастиря є громадяни США», – стверджують у центрі інформації УПЦ.

Там також заявили, що в суботу, 3 лютого, більше трьох тисяч віруючих прийшли захищати храм «Десятинного монастиря» на Старокиївській горі від можливої спроби «захоплення націоналістами». Молитовне стояння триватиме всю ніч.

Як раніше повідомляли ЗМІ, 3 лютого на території Національного музею історії України зібралися учасники акції з вимогою знести каплицю УПЦ (МП), яку з порушенням законодавства звели біля фундаменту Десятинної церкви.

Пізніше активісти з націоналістичних організацій, які брали участь в акції, пішли. На території залишилися учасники АТО, активісти, блогери, архітектори та музиканти.

Раніше петиція з вимогою знести будівлю, яка належить УПЦ Московського патріархату, розташовану біля Десятинної церкви, зібрала необхідну кількість голосів для її розгляду. Міськрада має розглянути петицію протягом 90 днів.

«Десятинний монастир», – назва, яку використовують в УПЦ (МП). Фактично це є каплиця, зведена поблизу залишків фундаменту старовинної Десятинної церкви Х-ХІ ст.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок