<

В УПЦ МП масово пропонують вірянам писати Варфоломію протести проти автокефалії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 29.04.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 8

Церковне начальство Української православної церкви Московського патріархату просить вірян надсилати листи до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням не надавати Томос про автокефалію Українській православній церкві.

Про це, посилаючись на власні джерела, пише Укрінформ.

На єпархії УПЦ МП надійшли десятки тисяч бланків листа до Вселенського патріарха, які треба заповнити за наданим зразком. Вірянам пропонується звернутися до патріарха з проханням “не узаконювати розкол” та висловити протест проти створення Єдиної помісної церкви на основі “розкольницьких угрупувань УПЦ КП та УАПЦ”.

 

Тільки на одну єпархію прийшло 20 тисяч бланків, які мають заповнити протягом вихідних.

Фактично, таким чином керівництво УПЦ МП хоче зірвати надання Томосу.

Разом із пропонованою формою вірянам видають пам’ятку, в якій їх переконують, що надання Томосу  УПЦ КП та УАПЦ  є порушенням їхніх конституційних прав.

За даними джерел, священики, підкоряючись начальству, такі форми почали заповнювати у Запорізькій єпархії, проте відмовилися заповнювати у Хмельницькій.




коментарів: 8
  1. Кацапська ФСБешна секта в паніці ,бо після надання автокефаліі ,половина пастви перейде до Киівського патріархату ,а це втрата грошей і неможливість агітаціі за Руський мір і Путінський фашистський режим .

  2. всих хто напише заяву накарадаш и протягом одного дня :ЧЕМОДАН-ВАКЗАЛ-МАСКВА!
    ХТО НЕ ПОЙДЕ САМОСТИЙНО ПОМОЖУТЬ ЙМ ДОБРИ ЛЮДИ!

  3. Кожна свічка поставлена в псевдоцеркві мп повертається кулею в наших солдат

  4. між київським і московським патріархатом не має ніякої різниці…бізнес-проекти гундяєва(патріарх кирил ) і дєнісєнко(філарет київський),це персони які до бога не мають ніякого відношення(скоріше до диявола). пообвішуються золотом і брюліками і з вікон своїх майбахів розказують іншим “не судіть і судимі не будете”

    • ну шо ви таке кажете.. вони золотом і брюліками підкреслюють велич Бога… так би мовити, робота змушуе…а самі вони ні-ні…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок