<

В Україні змінили умови іпотеки для молоді: головні нововведення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 3.02.2023 / Новини / /
Перегляди
216
/ Коментарі відсутні

Держмолодьжитло оновило механізм іпотечного кредитування молоді. Вигідніші умови купівлі житла набрали чинності 1-го лютого.

Про це повідомляє 24 канал.

Кредитування Держмолодьжитло здійснює на виконання Державної програми забезпечення молоді нерухомістю на 2013–2023 роки та на підставі Постанови Кабінету Міністрів України № 488 від 11 травня 2011 року. Кредитування здійснюється за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла, сформованого Міністерством розвитку громад та територій України.

На молодіжний кредит може претендувати:

  • молода сім’я громадян України, де вік кожного з подружжя – до 35 років включно (або одинокі молоді громадяни такого ж віку);
  • сім’я (чи одинокі молоді громадяни), де чоловік або дружина є вченим віком до 40 років включно, який має науковий ступінь доктора наук за умови, що вік іншого з подружжя не перевищує 35 років включно;
  • претендентом подана і зареєстрована заява-анкета;
  • особа, що претендує на кредит, перебуває на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов («квартирний облік», його ведуть місцеві органи влади); у кожного з членів молодої сім’ї відсутнє у власності житло, крім житла на території з Переліку територій, де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією; кожен член сім’ї володіє житлом, площа якого не перевищує 13,65 метра квадратних;
  • підтвердження особою своєї платоспроможності: після сплати щомісячного платежу за кредитом залишок середньомісячного доходу кандидата і повнолітніх членів сім’ї не може бути меншим за прожитковий мінімум на кожного члена сім’ї;
  • кандидат не належить до підсанкційних осіб.

Термін кредитування – до 20 років.

Фіксована відсоткова ставка на весь період кредитування – 7% річних. Перший внесок сім’ї складає 6% вартості житла. Площа житла, на яку можна отримати кредит, становить 52,5 метри квадратних на одинокого громадянина України чи сім’ю з двох осіб і 21 метр квадратний на кожного наступного члена сім’ї.

Кредитування за молодіжною програмою здійснюється за чергою згідно з датою подання заяв-анкет від громадян. Інформація про місце громадянина в черзі та про рух черги розміщується на сайтах регіональних відділень Держмолодьжитла у відповідному розділі вкладки «Житлові програми».

На які об’єкти Фонд видасть кредит за цією програмою:

  • житло, збудоване не більше ніж 50 чи реконструйовано не більше 35 років тому;
  • житло, що будується.

Вибір об’єкта кредитування є вільним – родина самостійно шукає житло, яке планує придбати в кредит. При цьому молодіжний кредит надається на будівництво чи придбання житла на всій території України, незалежно від місця подання кандидатом і реєстрації заяви-анкети. Виняток – об’єкт кредитування не може перебувати на території, що входить до затверджуваного Мінреінтеграції Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Де зареєструватися для участі в програмі:

  • онлайн – через інтернет-сайти регіональних відділень Фонду,
  • особисто – у регіональних відділеннях Держмолодьжитла.

Нагадаємо, на всій території України, виключення складають тимчасово окуповані території та зони ведення бойових дій, діє програма «Єоселя», за якою вже видано 784 кредити за пільговою ставкою 3% на загальну суму понад 1 млрд грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер