<

В Україні зарплати почнуть видавати в електронній гривні: хто вперше отримає

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:05 | 17.08.2021 / Новини / /
Перегляди
759
/ коментарі 2

Національний банк України розпочав розробку електронної гривні і найближчим часом співробітники Міністерства цифрової трансформації отримуватимуть зарплату в електронній гривні.

Про це в інтерв’ю ТСН.uа повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Уніан.

“Потрібно протестувати цю технологію, отримати споживчий досвід, щоб зрозуміти, як все це працює. Ми вивчаємо досвід інших країн”, – зазначив Федоров.

За його словами, використання електронної гривні має потенціал програмними засобами (смарт-контактами) встановлювати можливі напрямки та умови використання грошових субсидій, наприклад, обмежити їх нецільове використання.

“Однак все дуже залежить від реалізації “технічної начинки” цифрової гривні. Скажу чесно: як один з перших пілотів у нас є на столі питання про виплату заробітної плати співробітникам Міністерства цифрової трансформації в електронній гривні. Українці посідають перше місце у світі за адаптивністю до віртуальних активів – і ця відкритість технологій може бути однією з наших переваг у світі. Це також залучає додаткові інвестиції в бізнес, в країну”, – зазначив Федоров.




коментарів: 2
  1. Всіх потихеньку планомірно переводять під тотальний контроль… Відразу ж говорили, що зроблять нас разом, просто не всі зрозуміли, що мова йде про людей, а не про папєрєдніків…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа