<

В Україні запустили Національний портал з імунізації

16:46 | 24.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

В Україні запрацював Національний портал з імунізації, розрахований і на професіоналів в сфері медицини, і на громадян, які цікавляться питаннями з імунопрофілактики.

Презентація порталу відбулася у Всесвітній тиждень імунізації, який в світі та Україні відзначається з 24-го по 30-те квітня, передає Укрінформ.

“Це постійно функціонуючий портал, він буде регулярно наповнюватися, і кожен, хто проводить вакцинацію на професійному рівні або потребує вакцинації, матиме доступ до професійної, правдивої інформації, яка буде розміщуватися цьому порталі” – сказав на презентації керівник національної програми імунізації МОЗ Олександр Заіка.

Він додав, що в Україні триває війна, інфекційні захворювання нікуди не зникли, і МОЗ продовжує реєструвати випадки інфекційних захворювань, появі яких можна було б запобігти вакцинацією, зокрема кору та поліомієліту.

Саме тому, як зазначила на презентації фахівець з вакцинації проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я” Катерина Денисенко, важливе інформування населення про ризики інфекційних захворювань та вакцинацію як спосіб убезпечити себе від них.

“На даний момент наше суспільство стикається зі значними проблемами у сфері імунізації, такими як низький рівень інформованості, доступності та довіри до вакцин, недостатня кількість вакцин та складність процедури їх отримання. Впевнена, що портал допоможе у вирішенні цих проблем та забезпечить надійну та достовірну інформацію усім громадянам України”, – сказала Денисенко.

Національний портал з імунізації – це перший в Україні профільний ресурс, присвячений всім питанням вакцинокерованих інфекцій, щеплень та використання вакцин, який розрахований як на фахівців сфері імунізації, так і на всіх громадян України.

На порталі можна дізнатися про Національний календар щеплень дітей та дорослих та вакцини, які використовуються в Україні, групи ризику, які мають обов’язково щепитися від інфекційних захворювань та про вакцинацію за професіями.

Також на порталі розміщена інформація про інфекційні захворювання, від яких в Україні проводиться імунізація.

Окремі розділи порталу присвячені вакцинації вагітних та жінок в період лактації, людей старшого віку.

Для фахівців є розділ “Бібліотека вакцинації”, а всі охочі можуть задати питання про щеплення та вакцини експертам. Наразі на порталі зареєстровано 14 експертів з 10 спеціальностей.

Також на порталі розміщена інформація про пункти вакцинації та наявність вакцин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця