<

В Україні запускають безоплатну комп’ютерну допомогу для вчителів шкіл

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:20 | 31.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
139
/ Коментарі відсутні

Міністерство цифрової трансформації запускає безоплатну комп’ютерну допомогу для вчителів шкіл.

Зокрема, вчителі зможуть ефективно налаштувати та підготувати комп’ютерне обладнання, проконсультувавшись із фахівцями; отримати безоплатну комп’ютерну допомогу впродовж навчального року, із покроковим вирішенням проблем і порадами, як уникнути їх у майбутньому; зможуть отримати експертні консультації щодо роботи комп’ютерного обладнання у вайбер-чаті «Дія.Цифрова освіта – чат», – повідомляє Мінцифри.

У Мінцифри повідомили, що для отримання допомоги необхідно зайти на портал SUPPORT.UA та залишити заявку.

«Вчителі та освітяни можуть подавати заявки цілодобово, якщо виникла проблема зі встановленням чи використанням програм чи ноутбук зависає й перегрівається. Ці та більше запитань спеціалісти SUPPORT.UA допоможуть вирішити в телефонній розмові або дистанційно, під’єднавшись до пристрою користувача за допомогою програми TeamViewer», – йдеться у повідомленні.

Керівник проєкту Дія.Цифрова освіта Руслана Коренчук підкреслила, що в межах проєкту міністерство комплексно і системно допомагає вчителям у цифровізації навчального процесу.

За її словами, «на порталі Дія.Цифрова освіта є безоплатні освітні серіали із цифрової грамотності для вчителів, які вже переглянули десятки тисяч освітян. Цього року ми разом із Міністерством освіти та науки запустили ініціативу «Ноутбук кожному вчителю», щоб забезпечити ноутбуками понад 60 000 вчителів цього року. А наразі наші партнери SUPPORT.UA запускають технічну та консалтингову підтримку для вчителів у користуванні комп’ютерною технікою. Подібних безоплатних можливостей у вчителів ніколи не було».

«Розуміємо, що в сучасних умовах значно зросла потреба у навчанні громадян цифрової грамотності. Допомогти вчителям подружитися з новими технологіями та вдало підготуватися до навчального року – важлива складова спільного проєкту нашої компанії із Дія.Цифрова освіта. Ми впевнені, що спільними зусиллями зробимо роботу вчителів легшою та ефективнішою, а також сприятимемо цифровій трансформації України», – заявив директор SUPPORT.UA Євген Кірій.

Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з компанією SUPPORT.UA. У межах першої фази співпраці надавалася та продовжує надаватися комп’ютерна онлайн-допомога усім бібліотекарям України, що беруть участь у проєкті Дія.Цифрова освіта. Компанія безкоштовно допомагає розв’язувати питання, пов’язані із користуванням технікою: комп’ютерами, планшетами, телефонами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер