<

В Україні заборонили продаж міцних та ароматизованих сигарет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:17 | 18.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
565
/ коментарі 3

Верховна Рада заборонила продаж міцних та ароматизованих сигарет. А електронні сигарети прирівняли до звичайних і їх більше не можна курити в закладах.

Зокрема, забороняють продаж ароматизованих сигарет і тих, рівень нікотинових викидів від яких перевищує встановлені норми, повідомляє 5 канал.

Закон відповідно до директиви 2014/40/ЄС запроваджує заборону на продаж ароматизованих смакових (фруктові, цукерки, ментол, тощо) тютюнових виробів та електронних сигарет, рідин та заправних контейнерів.

Забороняється продаж сигарет, у яких рівні викидів нікотину, смоли та монооксиду вуглецю в димі однієї сигарети перевищують:

  • нікотину – 1 мг,
  • смоли – 10 мг,
  • монооксиду вуглецю – 10 мг.

Упаковка електронних сигарет, заправних контейнерів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, має включати список усіх інгредієнтів у порядку зменшення питомої ваги із зазначенням вмісту нікотину у виробі та його дозу при одноразовому використанні.

Окрім того, тепер заборонили рекламу електронних сигарет і продаж їх неповнолітнім. Штраф за їх продаж неповнолітнім становить 1020 гривень, а в разі повторного порушення протягом року – 10 200 гривень.

Закон набуде чинності через дванадцять місяців з дня його опублікування.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця