<

В Україні заборонять курити електронні сигарети у громадських місцях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 1.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
118
/ Коментарі відсутні

11-го липня набувають чинності норми, за якими куріння електронних сигарет і засобів нагрівання тютюну в громадських місцях будуть заборонені.

Про це на пресконференції з приводу Всесвітнього дня без тютюну заявила голова підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації Лада Булахпише Укрінформ.

«Надзвичайно важливим стало прийняття комплексного антитютюнового закону №1978 щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну в грудні 2021 року.

Цей Закон запроваджує важливу позицію – прирівнює електронні сигарети і засоби нагрівання до класичних сигарет. Для них будуть такі ж самі обмеження.

Вже з 11 липня цього року вступають в дію норми, за якими паління електронних сигарет і засобів нагрівання в громадських містах будуть заборонені”, – сказала Булах.

Вона уточнила, що курити електронні сигарети і засоби для нагрівання у офісах, магазинах, кафе, ресторанах тощо буде заборонено так само, як і звичайні сигарети. Народна депутатка також наголосила на інших важливих обмеженнях цього закону.

«Друга важлива норма закону – це так само заборона реклами електронних сигарет і виробів для нагрівання. Ця норма запрацює через 18 місяців після прийняття закону, тобто із середини 2023 року.

Ще однією дуже важливою нормою є заборона продажу як ароматизованих сигарет, так і рідин для ароматизації. Не секрет, що залучення дітей до паління відбувається саме на цей гачок – на ароматизовані сигарети, які пахнуть ягідками, шоколадом, а не тютюном. Саме через такі сигарети молоді люди стають курцями на десятиліття.

Також буде збільшено розмір медичних попереджень: 65 відсотків упаковки сигарет займатиме інформація і фото щодо наслідків захворювань, що виникають внаслідок паління.

“Ці попередження з’являться на упаковках електронних сигарет, бо до цього часу вони не містили ніяких попереджень для курців”, – додала Булах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер