<

В Україні за ухилення від вакцинації можуть відсторонити від роботи до закінчення карантину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:54 | 4.12.2021 / Новини / , , /
Перегляди
410
/ Коментарі відсутні

Представників професій, які потрапили до списку обов’язкових для вакцинації проти COVID-19, але ухиляються від щеплень, можуть відсторонити від роботи до закінчення карантину.

Про це в ефірі Україна 24 повідомив виконувач обов’язків голови Державної служби з питань праці Ігор Дегнера, – передає УНІАН.

«Період відсторонення може бути до завершення карантинних заходів», – сказав він.

Водночас Дегнера наголосив, що ухилення від вакцинації у жодному разі не є підставою для звільнення працівника.

«Ухилення від вакцинації – це ні в якому разі не є підставою для звільнення. Тобто, якщо людину буде звільнено з підстави того, що вона відмовляється вакцинуватися, то така людина має звернутися до Державної служби з питань праці, інспектори праці тоді будуть вживати відповідних заходів до такого роботодавця. Крім того, така людина може звернутися до суду для поновлення на роботі», – сказав він.

Як ми повідомляли, з 8 листопада вакцинація від COVID-19 стала обов’язковою для освітян та працівників центральних та місцевих органів влади. Працівники, які станом на 8 листопада не мали хоча б одного щеплення, мали бути відсторонені від роботи без збереження зарплат до отримання щеплення.

Також наказом МОЗ від 9 листопада вирішили додати до переліку соціальних працівників, держслужбовців і співробітників стратегічно важливих підприємств. Цей наказ набирає чинності 9 грудня.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я підготувало наказ про чергове розширення переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов’язковою.

Цього разу мова йде про працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; працівників органів місцевого самоврядування; працівників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер