<

В Україні вже працюють три атомні станції – Укренерго

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 25.11.2022 / Новини / /
Перегляди
151
/ Коментарі відсутні

Усі атомні електростанції, які знаходяться на неокупованій території України, уже підключені до енергосистеми, і через 1-2 доби можливе повернення до планових графіків відключень електроенергії замість аварійних.

Про це заявив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі єдиного марафону, передає Укрінформ.

“Зараз енергосистема повністю інтегрована, всі області заживлені. Вона знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу… Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють… Через 1-2 дня вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки”, – сказав Кудрицький.

Він зазначив, що внаслідок атаки 23-го листопада Україна втратила значну частину генерації електроенергії на різних типах електростанцій: атомних, теплових, гідроелектростанцій.

Кудрицький також наголосив, що енергетики готові відновлювати енергосистему на випадок повторення російських атак, однак споживачі повинні заощаджувати електроенергію. За його словами, Україна отримує допомогу від міжнародних партнерів у вигляді обладнання та матеріалів, а також у вигляді фінансової підтримки для проведення ремонтних робіт.

Крім того, Кудрицький повідомив, що є можливість здійснювати комерційний імпорт електроенергії із Європи в обсязі до 500 МВт.

“Єдине, що потрібен спеціальний механізм для забезпечення цього імпорту, тому що ціна електроенергії у Європі вища”, – додав він




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця