<

В Україні виявили новий тип штаму «Омікрон»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 29.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
202
/ коментарі 2

Новий різновид штаму COVID-19 «Омікрон», який називають типом «ВА.5», вже зафіксували в Україні. Медики ідентифікували сім таких випадків в Чернівецькій області.

Про це повідомили у фейсбуці Міністерства охорони здоров’я.

Як припускають, новий підтип «Омікрону» вже є і в інших областях України, наразі триває дослідження зразків. У МОЗ наголошують, що COVID-19 все нікуди не зник, вірус мутує і намагається обійти імунну відповідь.

Також, за даними ВООЗ, цей штам наразі активно поширюється і в країнах Європі.

Досліджень про новий підтип «Омікрону» не дуже багато, тому наразі невідомо, чи є він більш заразним чи смертельним за інші штами.

Утім останні дослідження підтверджують, що отримання бустерної дози вакцини значно підвищує рівень утворення антитіл проти цього різновиду COVID-19.

«Також дослідження клітинного імунітету вказують, що Т-клітини утворені в тілі людини після трьох доз мРНК вакцини, зберігають свою ефективність проти штаму «Омікрон».

Саме клітинний імунітет пов’язують із захистом проти тяжкого перебігу інфекції, госпіталізації та смерті», – кажуть у МОЗ.




коментарів: 2
  1. Який ше там штам амікрон, яка ше зараза? Це не актуально . Нашо людям ті нові сенсації та потрясіння, ще ж війна не завершилась)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер