<

В Україні створили базу даних командирів рф, які чинили воєнні злочини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:21 | 2.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
95
/ Коментарі відсутні

Українська розвідка створила базу всіх російських командирів, які беруть участь у війні проти України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, – пише Укрінформ.

«Дуже добре знаємо всіх тих командирів, які починали цю війну. Той же самий генерал Кузовльов, інші генерали, які зараз посідають дуже високі позиції в зс рф. Ми відслідковуємо таку діяльність, ми збираємо таку інформацію, тому що вона необхідна.

Ми використовували її вже, зокрема, у Міжнародному суді ООН в Гаазі, коли Україна позивалась стосовно фінансування і підтримки терористичної діяльності російської федерації на нашій території», – зазначив він.

Як сказав Скібіцький, розвідка продовжує накопичувати відповідний матеріал.

«Ми маємо відповідні бази даних, активно працюємо з МЗС, з Офісом генпрокурора для того, щоб представити всі докази, які необхідні. А як ми знаємо, воєнні злочини не мають терміну давності, і в будь-який момент ці дані можуть бути представлені Головним управління розвідки», – підкреслив Скібіцький.

Як повідомлялось, станом на 1-ше листопада 2022 року в Україні, за даними чеської моніторингової групи Russian Officers killed in Ukraine, ліквідовано 1 402 російських офіцери, з них 10 генералів (2 генерал-лейтенанти та 8 генерал-майорів), 44 полковника, 98 підполковників, 193 майори, 279 капітанів, 471 старший лейтенант.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок