<

В Україні скоротили термін виплати лікарняних

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:04 | 10.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
274
/ Коментарі відсутні

Час, протягом якого роботодавцям за поданими заявами-розрахунками мають надходити страхові кошти для виплати лікарняних, скорочено із 10 до 3 днів.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України, пишуть Волинські новини.

“Якщо раніше Фонд соціального страхування України (ФССУ) перераховував кошти роботодавцям протягом 10 днів після надходження заяви-розрахунку, то Пенсійний фонд України має здійснювати таке фінансування протягом 3 днів після надходження заяви-розрахунку”, – йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики підкреслили, що, попри зміну уповноваженого органу в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві, форма заяви-розрахунку залишилась незмінною.

Зазначається, що так само не змінилися і умови здійснення виплат працівникам за лікарняними.

Згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, оплата лікарняних здійснюється роботодавцем, як це було і раніше: 5 днів за рахунок власних коштів, починаючи з шостого дня – за рахунок страхових коштів. У випадку лікарняних внаслідок нещасного випадку на виробництві – з 18-го дня непрацездатності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа