<

В Україні розширять перелік професій для обов’язкової вакцинації: хто туди потрапить

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 24.10.2021 / Новини / /
Перегляди
1313
/ Коментарі відсутні

У Міністерстві охорони здоров’я розробляють проєкт наказу, згідно з яким перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусу буде обов’язковою, розширять. Документ проходить погодження.

Про це заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко в ефірі програми “Свобода Слова Савіка Шустера” 22-го жовтня, повідомляє Оbozrevatel.

До переліку потраплять соціальні працівники, працівники державних підприємств та організацій, а також робітники критично важливих сфер для функціонування економіки.

Раніше було оприлюднено перелік професій, які підпадають під вимогу обов’язкової вакцинації. До нього потрапили:

  • центральні органи виконавчої влади та їхні територіальні органи;
  • місцеві державні адміністрації та їхні структурні підрозділи;
  • установи вищої, післядипломної, професійної, дошкільної, позашкільної освіти, спеціалізованої освіти і наукових установ незалежно від типу і форми власності.

“Далі ми розробляємо проєкт наказу, який проходить погодження. До цього переліку будуть внесені соціальні працівники, працівники критично важливих сфер, люди, які працюють у державних підприємствах, організаціях та установах”, – сказав Ляшко.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Ляшко заявив, що лікарів не зобов’язали вакцинуватися, оскільки серед медичних працівників уже високий відсоток щеплених від хвороби, крім того, їхнє вимушене відсторонення від роботи може призвести до чергового колапсу в сфері охорони здоров’я.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця