<

В Україні прискорюється формування 25 бригад тероборони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:46 | 19.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
488
/ 1 коментар

Україна прискорює формування підрозділів територіальної оборони, які на місцях зможуть стримувати агресора. Про це повідомляє Міноборони.

Наразі триває формування 25 бригад (по одній на кожну область), які обʼєднуватимуть понад 150 батальйонів – по одному на кожен район, пише Бабель.

Постійна чисельність сил тероборони у мирний час становитиме 10 тисяч осіб, а в особливий період – понад 130 тисяч. Для цього сформують резерв.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що розгортання бригад і батальйонів уже відбувається. Кожен батальйон укомплектовують складом до 600 людей, а на другому етапі формуватимуть резерв по штатах особливого періоду.

«У кожному батальйоні формується кістяк з військовослужбовців ЗСУ. Їхнім завданням є командування, навчання та злагодження цивільних осіб, які укладуть контракт про службу в резерві ТрО і захищатимуть територію, де проживають. За тими, хто укладе контракт і служитиме у резерві ТрО, буде закріплено зброю. Її видаватимуть на час навчань або в разі виникнення визначених ситуацій», – сказав Резніков.

На сьогодні у країні вже визначено 86% місць дислокації для підрозділів ТрО.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер