<

В Україні пропонують страхувати вчителів від захворювання на COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 2.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
136
/ Коментарі відсутні

Політична партія «ЗА Майбутнє» та Жіночий рух «ЗА Майбутнє» закликають Верховну Раду восени розглянути й затвердити пакет законопроєктів, спрямованих на посилення соціального захисту працівників галузі освіти, розвиток професійно-технічної освіти, захист громадського здоров’я, протидію торгівлі людьми тощо.

Про це, як повідомляє партія «ЗА Майбутнє», ішлося на спільній пресконференції в агенції УНІАН за участю народних депутатів – представників депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» Ірини Констанкевич і Дмитра Лубінця та лідерки Жіночого руху «ЗА Майбутнє» Ірини Суслової, – пишуть Волинські Новини.

Як зазначила у вступному слові Ірина Суслова, ці законопроєкти зареєстровані в парламенті та очікують на ухвалення, розроблені спільно Жіночим рухом «ЗА Майбутнє» та представниками депутатського корпусу. Утім, констатувала лідерка Жіночого руху, попри надзвичайну важливість для суспільства та актуальність, влада досі ігнорувала ці ініціативи.

Як зазначають у партії «ЗА Майбутнє», три законопроєкти, які потребують ухвалення, представила народна депутатка Ірина Констанкевич. Зокрема, це законопроєкт № 5657, спрямований на захист громадського здоров’я, комплексний законопроект № 5695, який регулює всі аспекти взаємовідносин між роботодавцем та домашнім працівником включно із забезпеченням потужного соціального захисту та охорони праці останніх. Та проєкт закону про професійну (професійно-технічну) освіту, підготовка узгодженого варіанту якого триває.

Народний депутат Дмитро Лубінець представив ще два законопроєкти, розроблені за ініціативи та участі Жіночого руху: № 3036а, яким пропонується запровадити держстрахування працівників освіти від захворювання на COVID-19 нарівні з медиками, та № 5134, покликаний посилити боротьбу з торгівлею людьми. Учасники пресконференції висловили сподівання, що законопроєкти будуть розглянуті парламентом найближчим часом та підтримані Верховною Радою.

Подробиці – на сайті політичної партії «ЗА Майбутнє».

Як повідомляє партія «ЗА Майбутнє», за словами Ірини Суслової, Жіночий рух спільно з парламентаріями з групи «Партія «ЗА Майбутнє» працює і над іншими законопроєктами. Зокрема, завершується підготовка законопроектів про врегулювання деяких питань у спорах щодо визначення місця проживання та умови участі у вихованні малолітньої дитини і про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за самочинну зміну місця проживання дитини одним із батьків. Презентовані документи подані на реєстрацію до Верховної Ради та будуть розглядатися вже цієї осені.

Повне відео прес-конференції дивіться тут.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер