<

В Україні продовжили карантин до 31 серпня, але будуть послаблення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:09 | 16.06.2021 / Новини / /
Перегляди
539
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31-го серпня, але послабив обмеження, зокрема, щодо контролю самоізоляції, проведення масових заходів та дотримання дистанції. 

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду та підтвердив міністр культури та інформації політики Олександр Ткаченко у телеграмі.

За словами прем’єра, знову будуть послаблені карантинні обмеження. Зокрема, поки Україна перебуває на «зеленому» рівні карантину, непотрібно проходити контроль самоізоляції через мобільний додаток «Дій вдома» — це дасть змогу оновити застосунок.

Крім того, уряд дозволив проводити масові заходи в приміщеннях з 100% наповненням. Без обмеження дистанції між присутніми.

Водночас, учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори.

А якщо всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації, то такі обмеження взагалі не застосовують. 

Окрім того, уряд скасував вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус або самоізоляції для українців, що повертаються з-за кордону, та іноземців з правом постійного проживання в Україні.

Нагадаємо, раніше уряд вже послабив деякі обмеження. Тепер масові заходи зможуть відвідати більше людей, а закладам харчування дозволили працювати цілодобово.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця