<

В Україні планують зносити «хрущовки»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:06 | 24.07.2021 / Новини /
Перегляди
781
/ коментарів 5

В Україні планують врешті вирішити проблему із так званими будинками- «хрущовками». Для цього Міністерство розвитку громад та територій України вже розробило законопроєкт, у якому йдеться про знесення та реконструкцію цих приміщень.

Про це у інтерв’ю Гордон розповіла нардепка, заступниця голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Депутатка відзначила, що від 2006 року в Україні дії закон про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду. Проте там не прописаний механізм, як саме відселятимуть із старих будинків.

Олена Шуляк наголошує, що коли в 2006 році українці дізнались, що «хрущовки» виселятимуть, то одразу прописали там всіх родичів, щоб отримати по 20 квадратних метрів на кожну людину. Також, щоб відселити «хрущовку», потрібно, аби всі її мешканці з цим погодились, що практично нереально.

«Мінрегіон підготував законопроект, який стосується зниження цього бар’єру: якщо 75% мешканців згодні, тоді можна приступати до розселення», – повідомила Шуляк.

Депутатка також наголосила, що до демонтажу «хрущовок» потрібно залучати інвесторів, запропонувавши їм вигідні для всіх умови співпраці.

«Для забудовників це бізнес: якщо їм буде нецікаво цим займатися, то «хрущовок» ніхто не розселятиме», – зазначила нардепка.




коментарів: 5
  1. Вони швидше самі розваляться поки їх зберуться зносити. Адже їхній експлуатаційний строк вже давно завершився та розраховувався максимум на 60 років

  2. Так, накінець Нововолинськ, якщо позносити повністю всі до одного хрущівки набуде європейського вигляду. Здійсниться мрія першорухівців–позбутись ненависного радянського минулого.

  3. Це як вилами по воді, в цій країні такого ніколи небуде, томк що забагато крадіїв при владі щоразу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер