<

В Україні планують схвалити бустерну дозу проти коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:03 | 15.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
641
/ коментарі 2

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) розгляне питання щодо запровадження бустерної дози вакцини проти коронавірусу в України. Засідання відбудеться вже наступного тижня.

Скоріше за все, рішення про використання бустерної дози таки схвалять. Так вважає головний санітарний лікар країни Ігор Кузін, пише 24 канал.

«Ймовірно на наступному тижні нам вдасться ухвалити таке рішення та рекомендувати використання бустерної дози. Бустерна доза, якщо і буде рекомендована, то через 6-8 місяців після проведення першої вакцинації. Сподіваємося, що НТГЕІ прийме таке рішення», – розповів Кузін.

За словами Кузіна, в першу чергу бустерну дозу вакцини можуть запропонувати людям з ослабленим імунітетом.

«Коли це питання розглядалося, то говорили, що мова йде про імунокомпрометованих людей. Тому зараз дійсно вивчають ті інструкції, які діють в інших країнах, та розробляються вітчизняні. Сподіваємося, що найближчим часом зможемо запровадити таку практику відповідно до рекомендацій», – зазначив головний санлікар.

До слова, нещодавно у США схвалили бустерну та третю дозу вакцини проти коронавірусу. І це не одне й те саме.

Бустерна доза вакцини у США призначена для людей, чия імунна відповідь могла згодом ослабнути. Щеплення бустерною дозою робитимуть не раніше, ніж через 6 місяців після другого щеплення.

Третя доза вакцини робиться щонайменше через 28 днів після другої дози. Її призначили для людей, у яких немає достатньо сильної імунної відповіді від перших двох доз.




коментарів: 2
    • А мотлоху ніяк не доходить…
      мотлох, то не я сказав шо ти дурний, то люди кажуть! :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок