<

В Україні не збираються призивати додаткових людей на фронт – Подоляк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:10 | 27.09.2022 / Новини / /
Перегляди
243
/ Коментарі відсутні

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна розумно ставиться до питань мобілізації та не збирається призивати додаткових людей на фронт. Метою ж російських фейкових референдумів є набрати гарматне м’ясо на тимчасово захоплених територіях.

Про це він сказав в інтерв’ю програмі Tagesschau німецького телеканалу ARD, передає Кореспондент.

«Сьогодні на окупованих територіях немає законної акції під назвою «референдум», але є пропагандистська акція під назвою «референдум». А оскільки референдуму ми не бачимо, то і наслідків не очікуємо», – зазначив Подоляк.

За його словами, негативним наслідком усе ж таки буде те, що чоловіки на цих територіях мобілізують.

Радник керівника ОП заявив, що, на відміну від росії, Україна – прагматична країна, яка «дивиться на математику війни», а отже, точно знає, де скільки людей має бути. Враховуються також підготовка і моральний стан.

«Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони й активно використовуватимемо ці резерви. Ми не повинні сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військових», – підкреслив Подоляк.

Він також зазначив, що багато хто не розуміє, яка форма війни ведеться сьогодні в Україні.

«У нас не так багато втрат серед військових, порівняно з рф, якій не має значення, скільки її людей гине, «бо, на відміну від росії, ми боремося більш креативно». Росія спрямовує 90% власної військової сили на напади на цивільні міста, її удари уражають не так військових, як цивільну інфраструктуру, критичну інфраструктуру і цивільне населення. На сьогоднішній день повністю знищено і видалено з карти більш як 1 200 населених пунктів», – розповів радник керівника ОП.

За його словами, наступ ЗСУ не зупинився і незабаром можна буде дізнатися із фронту про позитивні новини.

Як підкреслив Подоляк, для інтенсивного прориву лінії оборони російської армії наступним кроком буде відвоювання територій та знищення збройних сил рф, а для цього потрібна певна кількість бронетехніки, зокрема танки західного зразка, як-от Leopard 2.

Він закликав Німеччину надати Україні такі сучасні танки.

Радник керівника ОП також прокоментував обґрунтування Берліна – не надавати танки через побоювання «ескалації» війни.

«Ескалації немає. Є Україна, яка має право захищати свою територію. Ми хочемо відновити мир, який росія неодноразово порушувала, порушувала міжнародне право останніми роками. Для цього потрібна підтримка звичайним озброєнням», – заявив Подоляк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер