<

В Україні не виявили випадків холери, проте ризики поширення інфекцій на окупованих територіях зростають

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:42 | 13.06.2022 / Новини / /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

В Україні за результатами епідемічного нагляду фахівці не виявили випадків холери. Проте зараз складно отримати інформацію із тимчасово окупованих територій, а ризики поширення інфекцій там зростають.

Про це розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, цитує пресслужба Міністерства охорони здоровʼя.

«У період з 1 червня обстежили понад 440 хворих із гострими-кишковими інфекціями, серед них 165 на предмет інфікування холерою. Також з профілактичною метою обстежили 6 здорових людей. У жодному випадку холерних вібріонів не виявили», — підкреслив Ігор Кузін.

За його словами, також фахівці досліджували майже 100 проб прісної води, 9 проб морської та 80 проб стічної води — там збудників хвороби не виявили теж.

Кузін додав, що наразі складно отримати інформацію із тимчасово окупованих територій, зокрема з Маріуполя, і ризики поширення інфекцій там зростають.

«Це пов’язано зі значними руйнуваннями міської інфраструктури, через що відбувається змішування каналізаційних вод із питною водою та підземними водами, забруднення колодязів», — пояснили в МОЗ.

Профілактика холери

Холера — це гостра діарейна інфекція, що виникає внаслідок вживання заражених харчових продуктів або води. Поміж перших симптомів холери — діарея, блювота, біль у животі. Без належного лікування захворювання може призвести до смерті.

У Центрі громадського здоров’я для профілактики холери рекомендують дотримуватися особистої гігієни: ретельно мити руки перед тим, як брати чи готувати їжу, а також після відвідування туалету. Крім того, варто використовувати чисту воду, ретельно проварювати та просмажувати продукти харчування. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер