<

В Україні хочуть штрафувати роботодавців за затримки зарплат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:46 | 10.09.2021 / Новини / /
Перегляди
235
/ 1 коментар

В уряді готують чергову соціальну реформу – на цей раз у сфері оплати праці. У Міністерстві економіки розробили законопроєкт щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати в повному обсязі.

При цьому обов’язкову щорічну індексацію зарплат запропонували скасувати, а відпускні і відрядні виплачувати по-новому, пише Обозреватель.

Домогтися нових цілей у Кабміні хочуть за допомогою посилення відповідальності роботодавців за порушення термінів виплати заробітку, з одночасним розширенням прав працівників, якщо вони не отримають вчасно свої кровно зароблені. Але деякі нововведення, навпаки, спрощують життя роботодавцям та навряд чи підуть на користь робітничого класу.

За невиплату зарплати покарають захмарними штрафами

Законопроєкт концептуально змінює підхід до визначення розміру штрафу за порушення строків виплати заробітної плати – пропонується карати за кожного працівника, якому підприємство заборгувало. Зараз сума штрафу не залежить від кількості останніх, має значення лише сам факт заборгованості в цілому. Його розмір становить нині від 8500 до 17 000 грн.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця