<

В Україну доставлять 700 тисяч тон вугілля зі США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 1.08.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Українська державна компанія “Центренерго” домовилась про постачання зі США 700 тисяч тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року.

Угоду про постачання вугілля представили у посольстві США в України, а підписали її ще 14 липня, – повідомляє ВВС Україна.

Нагадаємо, що проблеми з вугіллям антрацитової групи в Україні почалися після втрати підприємств на території ОРДЛО.

Про можливе постачання вугілля зі США заговорили після візиту Петра Порошенка у США в червні 2017 року, коли президенти обговорили енергетичне питання.

“У штаті Пенсильванія ми відвідали п’ять великих вуглевидобувних підприємств. І найкраща пропозиція була від Xcoal. Контракт підписали на постачання 700 тисяч тонн вугілля до кінця цього року”, – заявив пан Коземко.

За його словами, перші 85 тисяч тонн мають прибути в порт “Южний” на початку вересня, а в кінці місяця прибудуть наступні 120 тисяч.
Він очікує подальшого прибуття суден по кілька разів на місяць.

Керівник “Центренерго” також заявив, що вартість кожної поставки відрізнятиметься, а ціна вугілля першої партії становить 113 доларів за тонну.

До зими 2017 року українські компанії купували його у підприємств, які хоч і розташовувались на території невизнаних республік, але формально були зареєстровані в Україні і належали українським компаніям.

Проте після повної блокади торгівлі з так званими “республіками”, бойовики націоналізували підприємства, а Україна повністю відмовилася від закупівлі антрациту з непідконтрольної частини Донбасу.




коментарів: 2
  1. несвідома европа не хоче переплачувати за газ із США – бо несвідомі ! хай вчаться у України – може посвідоміють !

  2. а гроші то народні не свої з кишені . а при покупці попадуть в кишеню підписчику . івсе буде добре . затягуйте паски земляки . миж українці Слава Україні !

  3. а гроші то народні не свої з кишені . а при покупці попадуть в кишеню підписчику . івсе буде добре . затягуйте паски земляки . миж українці Слава Україні !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця