<

В Україні знову активізувався вірус, – експерти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:13 | 22.08.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Фахівці ISSP Labs 22 серпня зафіксували нову хвилю поширення вірусу з використанням офіційного сайту компанії з розробки комплексу бухгалтерського обліку Crystal Finance Millennium.

Про це повідомляють у компанії ISSP.

“Під час моніторингу вірусної активності була виявлена ​​розсилка, в якій був ідентифікований цікавий зразок. Файл із назвою “док.zip” завантажується разом з отриманим електронним листом, який відкриває жертва, і є текстовим файлом зі скриптом на мові JavaScript”, – повідомляють експерти ISSP.

Скрипт є завантажувачем, основне завдання якого – скачати і запустити виконуваний файл (модуль) load.exe, який стає вікном для зловмисників.

Шкідливий файл збирає інформацію про комп’ютер жертви і відправляє її на командні центри зловмисників. Цей же файл чекає вказівок від зловмисників на установку додаткових модулів. Вони перетворюють комп’ютер жертви в бажаний для хакерів ресурс (це може бути бекдор, через який зловмисники можуть проникати в інфраструктуру, минаючи засоби захисту; кейлогерам, який збиратиме інформацію про натиснуті клавіші і відправляти її командним центрам; сканер, який збиратиме інформацію про захоплювану інфраструктуру і багато іншого).

Наразі доступ на сайт неможливий. Замість нього стоїть заглушка, що ресурс заблокований адміністратором хостинг-провайдера Besthosting.

“Ймовірно, зловмисники використовували уразливості сайту для розміщення там шкідливих файлів, або це результат атаки NotPetya 27.06.2017 (зловмисники залишили для себе можливість несанкціонованого входу і тепер ним скористалися). Так що, можливо, це перша “ластівка” підготовки повномасштабної кібератаки перед святами”, – повідомляють експерти ISSP Labs.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця