<

В Україні запустили Онлайн будинок юстиції, який спростить видачу документів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:11 | 7.04.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

На сайті Міністерства Юстиції України можна дізнатися, скільки документів треба подати, щоб отримати від Мін’юсту якусь довідку. Деякі паперові документи в Україні вже можна замовити онлайн. Міністерство юстиції України провело презентацію сервісу “Онлайн будинок юстиції”.

Віднині послугами з повторного отримання документів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а також реєстрації та ліквідації фізичної особи-підприємця можна скористатися на сайті проекту.

Про це інформує начальник Нововолинського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Людмила Савік.

Проект пропрацював у тестовому режимі на рівні Києва майже рік. Цей проект увібрав у себе всі сервіси, які міністерство надає в електронному вигляді.

На порталі сервісу можна знайти інструкцію з отримання кожної запропонованої послуги. Окрім вищезгаданих сервісів, українці також можуть отримати інформацію з усіх реєстрів Мін’юсту, зареєструвати громадське об’єднання або засіб масової інформації, отримати дані про електронний цифровий підпис.

Зараз в напрямку запровадження електронних сервісів Україна рухається у ногу з часом зі всім світом. Величезні корпорації відмовилися від паперових носіїв ще десять років тому, зараз у світі прослідковується тенденція відходу від паперових носіїв, у цьому напрямку рухається і Міністерсто юстиції.

Онлайн будинок юстиції функціонуватиме за адресою https://obu.org.ua та, окрім вже існуючих послуг, поповниться більш ніж 20 новими сервісами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер