<

В Україні запроваджено систему відеофіксації порушень ПДР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 1.07.2016 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

З 1-го липня система автоматичної відеофіксації працює в тестовому режимі.

Тестова версія режиму фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху запрацювала з 1 липня в Україні.

“Десь запустимо в тестовому режимі, щоб подивитися, як це працює і паралельно оголосимо конкурс, щоб залучити іноземних інвесторів, оскільки вважаю, що суму в мільярди доларів держава зараз не потягне. А з 1 липня безпосередньо прилади працюватимуть у тестовому режимі”, – заявив напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він зазначив, що система автоматичної відеофіксації порушень ПДР почне працювати повноцінно з наступного року.

Як повідомлялося, Рада ввела відеофіксацію порушень ПДР ще 14 липня 2015 року. За відповідне рішення проголосувало 267 нардепів за 226 мінімально необхідних голосів.

Законопроект передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кодексу адміністративного судочинства України та закон України “Про дорожній рух”, згідно з якими буде здійснюватися автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху (ПДР) за допомогою технічних засобів з функціями фото- і відеофіксації.

Також адміністративну відповідальність за порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі, будуть нести власники транспортних засобів, незалежно від того, хто скоїв правопорушення.

Розгляд справи про притягнення до відповідальності власника транспортного засобу за порушення ПДР його автомобілем, зафіксовані в автоматичному режимі, відбуватиметься без особи, яку притягнуть до відповідальності, адже за проектом закону такі справи не повинні розглядатися відкрито (стаття 249).

Кабмін імплементує водійські права формату ЄС до 2017 року

Згідно з положеннями законопроекту буде збільшено час адміністративного затримання особи з 3-х до 24-х годин за підозрою працівника органів внутрішніх справ, що особа вчинила правопорушення, за яке передбачається адмінарешт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер