<

В Україні закінчується осінній призов

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 29.11.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В Україні, 30-го листопада, завершується осінній призов, в ході якого призвано вже близько 14 тис. осіб до Збройних сил та інших військових формувань.

Про це, 29-го листопада, на брифінгу повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

“Завтра завершується призов громадян України на строкову військову службу осені 2016 року, в ході якого до ЗСУ та інших військових формувань було призвано близько 14 тис. осіб, до лав українського війська вже зараховано близько 8 тис. осіб молодого поповнення, які проходитимуть військову службу у військових частинах та підрозділах, розташованих поза межами району проведення АТО”, – сказала вона.

Гаврилюк також розповіла, що з початку року контракт із Збройними силами України уклали понад 64,7 тис. військовослужбовців

“Дієвими стимулами вступу на контрактну службу є гідне грошове забезпечення, можливість здобути безкоштовну вищу освіту, здобути безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах, а також права на санаторно-курортне лікування та відпочинок”, – сказала вона.

“З 64 тис. 700 військовослужбовців понад 7 тисяч – це офіцери. Таким чином, щомісяця Збройні сили України поповнює близько 6 тис. контрактників”, – повідомила Гаврилюк.

За її словами, питому вагу військовослужбовців за контрактом планується поступово збільшити до 80% від чисельності рядового, сержантського і старшинського складу.

“Пріоритет надаватиметься комплектуванню посад молодших командирів, бойових посад у складі екіпажів, а також інших посад, які визначають бойову спроможність підрозділів. Водночас із військовослужбовців строкової служби комплектуватимуть небойові військові частини, підрозділи забезпечення частин бойового складу”, – наголосила Гаврилюк




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа