<

В Україні за місяць побили сімох журналістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:52 | 7.08.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У липні в Україні було зафіксовано сім інцидентів із застосуванням фізичної сили проти працівників ЗМІ – в Києві, Вінниці, Миколаєві, Кривому Розі, Житомирській області, Черкасах і в Мар’їнці (Донецька область). Про це повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

“Більшість постраждалих – телевізійники або журналісти інтернет-видань. За словами постраждалих, всі ці випадки пов’язані з виконанням журналістами їхніх професійних обов’язків”, – йдеться в повідомленні.

У Спілці також повідомили імена постраждалих журналістів: Руслан Коцаба (7 канал, NewsOne, Київ), Наталія Нагорна (1+1, Мар’їнка), В’ячеслав Вовк (“Перший Криворізький”, Кривий Ріг), Володимир Воловодюк (Власно.Інфо, Вінниця) , Юрій Коваленко (2+2, Миколаїв), Вадим Комаров (Фактор плюс, Черкаси), Світлана Михалєва, Тетяна Кодак (ЕХО, КП, Житомир).

У НСЖУ переконані, що ситуація з фізичною безпекою журналістів є однією з найгостріших проблем.

“У такій великій країні як США з початку року зафіксовано лише 11 випадків застосування фізичної сили до журналістів, а в Україні сім – всього за один місяць”, – заявив глава НСЖУ Сергій Томіленко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер