<

В Україні вперше народилася дитина від трьох батьків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 17.01.2017 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Це перша у світі дитина, яка народилася після пронуклеарного перенесення ядер з уже запліднених одноклітинних ембріонів.

Репродуктологи клініки “Надія” заявили про те, що на початку січня цього року в Україні народилася перша дитина від трьох батьків, передає УНІАН.

За словами директора клініки Валерія Зукіна, унікальність цього випадку в тому, що це перша у світі дитина, яка народилася після пронуклеарного перенесення ядер в уже запліднених одноклітинних ембріонах (до цього робилося перенесення тільки в незапліднених яйцеклітинах).

Він також зазначив, що за допомогою цього методу 34-річна жінка, яка мала безпліддя протягом 15 років, змогла народити дитину.

Під час процедури було здійснено перенесення ядер її та її чоловіка в донорську яйцеклітину, яка була позбавлена ​​ядра.

“У результаті була отримана реконструйована яйцеклітина, що мала генетичний набір ядерної ДНК від матері і батька (близько 25 тис. генів) і цитоплазматичної ДНК від донора (37 генів), тобто дитина має трьох батьків”, – розповів Зукін.

Зазначається, що наявність ДНК від трьох осіб була підтверджена під час обстеження дитини під час вагітності в лабораторіях України і Німеччини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця