<

В Україні відзначають День пам’яті і примирення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:26 | 8.05.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

8 травня українці згадують жертв Другої світової війни.

В Україні відзначають День пам’яті і примирення. Свято відзначається в день капітуляції нацистської Німеччини – 8 травня 1945 року, – пише Корреспондент.

Акт про капітуляцію збройних сил Німеччини був підписаний 7 травня у французькому Реймсі, але його ратифікували на наступний день в Берліні. Тоді з цієї нагоди в багатьох містах Європи і США пройшли масові святкування.

22 листопада 2004 року Генасамблея ООН проголосила 8 та 9 травня днями пам’яті і примирення і пропонує відзначати або один з цих днів, або обидва як день пам’яті жертв Другої світової війни.

Для України це відносно нове свято, яке було встановлене Верховною Радою лише в 2015 році. Відповідно до закону, в Україні 8 травня встановлюється Днем пам’яті і примирення на честь всіх жертв Другої світової і буде відзначатися щорічно. Символом Дня пам’яті і примирення є червоний мак. Радянська символіка заборонена.

При цьому 9 травня в Україні залишається державним святом – Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Обидва дні в країні – вихідні. В Україні проводяться урочисті заходи на честь ветеранів, вшановується пам’ять жертв війни.

Так, президент України Петро Порошенко 8 травня відкриє фотовиставку Четверте покоління в Національному музеї історії України, а ввечері візьме участь в акції Перша хвилина миру.

У вівторок, 9 травня, глава держави відвідає церемонію пам’яті загиблих на площі Слави, а також візьме участь в складанні Військової присяги молодим поповненням окремого полку президента України і 101-ї окремої бригади охорони Генштабу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер