<

В Україні стартує реєстрація на ЗНО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:28 | 1.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Сьогодні в Україні починається реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання для випускників шкіл і професійно-технічних навчальних закладів.

Про це раніше сказав під час прес-конференції директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає УНН.

“Всі процеси сплановані… Реєстрацію, початок зовнішнього незалежного оцінювання буде надано першого лютого… Всі документи повинні бути надіслані не пізніше першого березня”, – повідомив В.Карандій.

О.Карандій повідомив, що зовнішнє незалежне оцінювання проводиться для всіх випускників загальноосвітніх навчальних навчальних закладів і випускників професійних навчальних закладів, які хочуть вступити до вишу.

За окремою процедурою відбувається реєстрація для осіб, які перебувають на непідконтрольних територіях, реєстрація для них можлива без надсилання поштою документів для реєстрації, а через електронну пошту.

Ті, хто перебувають в установах пенітенціарної служби і випускники професійно-технічних закладів освіти, які не планують вступати в університет, здають іспити як державну підсумкову атестацію.

Зa фактом реєстрації для кожного учасника ЗНО буде створена інформаційна сторінка, куди до отримання сертифікату будуть приходити результати оцінювання за конкретні предмети.

“Всього ЗНО буде проводитися з 12 навчальних предметів”, – повідомив В.Карандій.

Списки предметів опубліковані раніше Кабміном і Міносвіти.

В.Карандій сказав, що до 18 березня УЦОЯО дозволяє вносити зміни до реєстраційних документів.

Документом, який підтверджує випускником школи здобуття вищої освіти, є список випускників, який має надіслати в УЦОЯО кожен директор навчального закладу.

“Для вступу до ВНЗ випускник може набрати не більше 4 предмети… Серед цих предметів мать бути такі, які зареєструються як результати державної підсумкової атестації”, – сказав В.Карандій.

З тих двох предметів обов’язковою є українська мова і на вибір математика або історія України.

24552104842_478a551006_b




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер