<

В Україні швидко зростає частка електрокарів в числі нових куплених автомобілів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:27 | 20.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна посіла високе п’яте місце у світовому рейтингу за темпами розвитку електромобілів, випередивши такі країни, як США, Нідерланди та Японію.

Швидше електричний транспорт розвивається лише в Ісландії, Швеції, Норвегії та Китаї, повідомляє найбільше незалежне видання про електротранспорт InsideEVs.com.

Кожна країна в рейтингу отримувала певну кількість балів за кількома критеріями. Серед них – політична підтримка розвитку електромобілів, динаміка росту їхньої частки на ринку, темпи розвитку інфраструктури і так далі. Максимально можна було отримати 100 балів, проте лише дві країни змогли перетнути позначку в 50 балів – Норвегія і Китай. Україна набрала 39 пунктів.
Видання зазначає, що в Україні швидко зростає частка електрокарів в числі нових куплених автомобілів. У 2016 році вона зросла в п’ять разів і становила 4%, а кількість проданих за рік електромобілів перевищила 2500. При цьому більшість електромобілів старі. Вони потрапили в Україну після більш ніж дворічного використання в країнах Європи. Половина з них – Nissan Leaf.
“Мотивація цього «українського електромобільного дива” цілком зрозуміла: у протистоянні з нафтовою державою Росією в такій формі втілилося бажання втерти носа Великій Нафті (що я щиро поділяю)”, – пише журналіст видання, підкреслюючи, що “Україна є глобальним прикладом для бідних непромислових країн”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця