<

В Україні розпочався масштабний збір резервістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:44 | 3.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За даними Міноборони, в Україні близько 85 тисяч резервістів.

У Збройних силах України стартували масштабні збори резервістів, повідомляє прес-служба Міноборони в суботу, 3 вересня. До зборів залучать 9 бригад всіх оперативних командувань у 5 областях. Будуть задіяні понад 8000 резервістів, 10% із них – офіцери, – пише Корреспондент.

Збори пройдуть у два етапи: перший відбудеться 3-15 вересня, другий – 12-24 вересня. Завершаться збори проведенням бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких візьмуть участь сформовані з діючих військовослужбовців і резервістів змішані підрозділи.

Резервістів під час зборів заборонено залучати до нарядів, господарських робіт, стройової підготовки і т.д.

“Головна мета навчань – відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з’єднань силами оперативного резерву в разі відвертої агресії”, – уточнили в Міноборони.

За даними відомства, наразі в Україні близько 85 тисяч резервістів. Це люди, які відслужили один рік по мобілізації, брали участь в АТО.

“І тепер їх запрошують на військові збори для підтримки рівня професійної підготовки та підвищення бойової виучки. За попереднім опитуванням серед резервістів, 80% готові в будь-який момент стати на захист Батьківщини і прибути за викликом до військових частин”, – додали в Міноборони




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа