<

В Україні пройде кампанія з інформування про УПА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:15 | 8.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

В архівах СБУ вже з’явилася низка документів про діяльність українських повстанців.

Стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія про добровольців Української повстанської армії. Про це інформує “5 канал”.

Історики переконані, що мільйони українців досі не обізнані з реальною діяльністю українських повстанців на Західній Україні під час другої Світової війни. Для поширення правдивої інформації низку заходів планують у регіонах.

“На тих територіях, де українських повстанців ніколи не було, досі діє образ, сформований радянською пропагандою про УПА”, – сказав директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Водночас в архівах СБУ вже з’явилася низка документів, які проливають світло на діяльність багатьох осередків УПА, що протидіяли не лише радянській владі, а й німецьким загарбникам. Ці архіви вже доступні в електронному вигляді на сайті Служби безпеки України.




коментарів: 3
  1. Роль УПА була визначена під час Нюренберського процесу,а навязувати своє бачення іншим привело до втрати криму і війни на сході і якщо так піде дальше то невідомо чим закінчиться, тільки добра для простих людей пока немає.

    • ясно чим закінчиться – пшекі послухають, зрозуміють, як вони не праві і почнуть пам’ятники встановлювати..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер