<

В Україні продукти дешевші, ніж у Польщі, – дослідження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:49 | 7.04.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Компанія GfK за допомогою даних споживчої панелі домогосподарств порівняла, скільки платить домогосподарство в Україні та в Польщі за повсякденні харчі та напої.

Про це пише Конкурент.

Дослідження GFK показало, що в Україні ціни на більшість товарів зі стандартного споживчого кошика є нижчими, ніж у Польщі. Наприклад, за кілограм курятини українець заплатить 60 гривень, а поляк – 19 злотих, тобто 155 гривень.

Також в Україні значно дешевшими є яйця, вершкове масло, макаронні вироби, шоколад, овочі та фрукти. Вартість свіжого м’яса майже однакова – приблизно 100 гривень за кілограм. Незначна різниця й у ціні на соки: в Україні літр напою коштує 20 гривень, у Польщі – 24.

Натомість ультрапастеризоване молоко та розчинна кава є набагато дешевшими у наших західних сусідів: за кілограм кави українцю доведеться віддати на 94 гривні більше, ніж поляку.

Водночас середня українська родина витрачає на продукти харчування більше, ніж польська. Відповідно до даних GFK, 53 % витрат середньостатистичного українського домогосподарства – це витрати на харчі, у Польщі цей показник лише 24 %. Це багато говорить про різницю доходів українських і польських домогосподарств.

Як рахували: порівняння витрат проводилось на основі споживчої панелі домогосподарств, яка показує купівельну поведінку населення тієї чи іншої держави. Приблизно 10 тисяч українців і 8 тисяч поляків щоденно звітували про свої покупки по 90 групам товарів. Панель домашніх господарств охоплює всі точки продажу: великі торгові мережі, оптові ринки, магазини роздрібного продажу, ятки тощо.




коментарів: 4
  1. Чергова маніпуляція від влади.Тоді і зарплату вказуйте що в них 30.000грн.Правильно рахуват скількі може купити наприклад мяса поляк на зарплату і українець.Маніпулятори.

  2. Це все неправда!!! В Польщi дешевше! Про якiсть перелiчених продуктiв можна не говорити…

  3. Рівняючи середню зарплату один до одного3000 гривень до 3000злотих в Україні чомусь 1кг мяса вартує 135грн а в Польщі 10злотих що дорівнює 80 грн .Є така невеличка різниця!!!!!Чергова маніпуляція свідомістю тих хто ні разу не їздив до Європи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер